Fra krav til handling – streik for stans av våpeneksport

LO og Fagforbundet har allerede gått ut med krav om at Norge “stanser allierte lands videresalg av norske våpen og våpendeler til Israel”. Det er ikke nok. Vi må legge press på regjeringen og sette makt bak kravet. LO og de relevante forbundene må håndheve kravet med alle nødvendie midler, inkludert streik på strategisk utvalgte arbeidsplasser.

Forrige gang dette ble tatt opp i Fagforbundet Oslo ble det besluttet å ikke ta medlemmer ut i streik med begrunnelse at det ikke var riktig tidspunkt. Siden da har dødstallet doblet seg.Netanyahu har uttalt at Israel ikke har til hensikt å redusere krigføringen og fortsetter med å intensivere militære operasjoner sør i Gaza. Hvor mange sivile må bli drept før det blir riktig tidspunkt? 

31. oktober kom flere belgiske fagforeninger med en uttalelse der de oppfordret medlemmene til ikke å håndtere våpenleveranser til Israel. Nå er det på tide at norske fagforeninger gjør mer!

Som fagorganisert krever vi at vi bruker vårt sterkeste virkemiddel: streik. Vi må stanse den norske våpeneksporten, NÅ!

1
Signer oppropet
Vi må legge press på regjeringen og sette makt bak kravet. ASSATA overleverer signatur til fagforeningene.

2
Send epost til fagforeningen din
LO og de relevante forbundene må håndheve kravet med alle nødvendie midler, inkludert streik på strategisk utvalgte arbeidsplasser.

Scroll to top