07.feb Mot folkemord-møtet : RK (Appell)

Hei kamerater, eg ska si noen ord på vegne av RK: Revolusjonært Kommunistisk Forbund.

Som dokker vet, så har sionistiske representanter fra den koloniale okkupasjonsmakten “Israel” komt hit til Bergen i dag. Og korfor har de det? Jo, fordi det har blitt ganske åpenbart at flertallet av nordmenn e i solidaritet med det palestinske folket som blir utsatt for folkemord, og står imot propagandaen til sionistene. Og dette folkemordsmøte e bare enda en måte for de å spre propagandaen sin på. Men den norske staten hører isje på oss - til og med den aller minste symbolske handlingen som Norge kunne gjort, å anerkjenne Palestina som en stat, mislyktes det også. Korfor det? Vel, det e fordi Norge tjener på den israelske okkupasjonen og folkemordet! Mellom 2021 og 2022 økte import fra Israel med 71%, det e snakk om 1649 MILLIONER kroner! Og Oljefondet, en av de viktigste delene av den norske velferdsstaten, investerer også penger i Israel. Deler av vårt sosialdemokrati e bokstavelig talt bygget på folkemordet av palestinere. Og isje bare tjener både Norge og Israel på handelen av produkter fra okkupert jord, men gjennom Kongsberg fabrikken og Nammo så tjener Norge fett med penger gjennom å selge våpen til IDF.

Vi hører ofte fra borgerlige politikere at “Norge kan ikke gjøre så mye”, men det kan vi! Norge selger jo våpen til Israel som direkte hjelper den blodige krigsmaskinen dies! Det Norge kan gjøre, og har gjort før imot for eksempel Apartheid Sør-Afrika, e å boikotte all handel med Israel og kutte all diplomatisk kontakt med den blodige okkupasjonen. Og det vi må gjøre e å fortsette å presse regjeringen og den norske staten til å kutte sin støtte til okkupasjon og kolonialisme. Men for å være helt ærlig, så kommer det aldri til å skje så lenge Norge fortsetter som et land i NATO styrt av borgerlige politikere. Fordi de som styrer landet og “demokratiet” vårt e de samme drittsekkene som tjener enorme pengesummer på lidelsen til det palestinske folket.

Så noe like viktig, hvis isje enda viktigere enn å presse den norske staten til å gjøre det aller minste, som å annerkjenne Palestina og stoppe salg av våpen, det e å støtte den palestinske motstandskampen. Men det e det isje alle i Palestina-bevegelsen her i Norge som tror på. Uten å nevne navn, så har vi gang på gang hørt fra organisasjoner som støtter en “to-statsløsning”, en såkalt “løsning” som allerede har eksistert i nesten 30 år, og likevel fortsetter israels undertrykkelse. Og når de sier “Free Palestine” så mener de isje HELE Palestina, men de mener bare Gaza og Vestbredden. Disse organisasjonene støtter Mahmoud Abbas og forræderene i “the Palestinian Authority”, men vi må vise støtte til SELVE motstandskampen! Isje bare til lakeier som Abbas; som velger å arrestere frihetskjempere som Ahmad Sa’adat og sender de til israelsk fengsel. Under internasjonal lov så har palestinere rett til å gjøre opprør og motstand mot en kolonial okkupant ved bruk av våpen. Dette står i FNs resolusjon 37/43 fra 1982:

FNs resolusjon 37/43 (1982-83)
  1. Bekrefter legitimiteten til folks kamp for uavhengighet, territoriell integritet, nasjonal enhet og frigjøring fra kolonial og utenlandsk dominans og utenlandsk okkupasjon med alle tilgjengelige midler, inkludert væpnet kamp.
  2. Bekrefter den umistelige retten til det namibiske folket, det palestinske folket og alle folk under utenlandsk og kolonialt herredømme til selvbestemmelse, nasjonal uavhengighet, territoriell integritet, nasjonal enhet og suverenitet uten innblanding utenfra.

Så vi støtter isje bare den aktive palestinske motstandskampen fordi det e moralsk riktig, akkurat som når vi i Norge gjorde motstand mot nazistenes okkupasjon av landet vårt, men også fordi palestinerene har fullt lov under internasjonal lov til å gjøre væpnet motstand mot okkupantstaten “israel”. Og igjen, dette gjelder isje bare Gaza og Vestbredden, men HELE Palestina! Alt mellom Syria og Egypt, mellom Jordan og Middelhavet, med Al-Quds som hovedstad: DET E PALESTINA! Intet mer, intet mindre. Motstandskampen e isje ferdig før HELE Palestina har blitt frigjort fra kolonisering!

La meg avslutte med et sitat. Dette kommer fra Ghassan Kanafani, en tidligere palestinsk forfatter og aktiv i ledelsen av motstandsbevegelsen gjennom PFLP: Popular Front for the Liberation of Palestine, eller som ofte kalt på arabisk; al-Shaʿbīyyah. Kanafani ble drept av israelske Mossad i 1972. Men eg vil at dokker alle ska ta med dokker disse ordene hans:

Den palestinske saken e isje bare en sak for palestinere, men en sak for alle revolusjonære uansett kor de e. Det e en sak for alle utnyttede og undertrykte folk i vår tid.”

-- Ghassan Kanafani

Intifada - Intifada! Long live the Intifada!
Intifada - Intifada! Long live the Intifada!
Ingen fred uten frihet! Ingen frihet uten kamp! Fritt Palestina!

Og igjen, Fri Palestina betyr isje bare Gaza og Vestbredden, men HELE Palestina. All ære til martyrene - takk for meg!

Scroll to top