Markering: Trettenårsdagen – den syriske revolusjonen

Appellant: Shahed

Takk for at dere står her. Vi samles i dag i ære for å minnes den syriske revolusjonen som brøt ut for tretten år siden. Dette er en tid for refleksjon og handling, for å stå i solidaritet med det syriske folket som lider under et undertrykkende regime som har kvalt deres frihet og verdighet i over et halvt århundre.

Historien om den syriske revolusjonen begynte med noen modige barn i Daraa, som våget å kreve rettferdighet og frihet fra et regime som satt som en tyrannisk byrde på deres skuldre. Deres fredelige krav ble møtt med vold og undertrykkelse, men deres motstand vekket en gnist som spredte seg over hele Syria og inspirerte millioner til å kreve forandring.

Dette regimet kjenner ingen nåde menn kvinner og til og med barn under ti år lider under torturpolitikken. Langvarige forhør under tortur, elektriske sjokk på følsomme kroppsdeler, overfylte celler, søvnmangel, sult og manglende tilgang til sanitære fasiliteter er bare noen av de grusomme realitetene som fangene må gjennomgå

Men dessverre har denne kampen for frihet og verdighet blitt møtt med en brutalhet uten sidestykke. Regimet har ikke nølt med å bruke alle midler til sin disposisjon for å undertrykke opposisjonen, inkludert tortur, drap og bruk av kjemiske våpen. Byer er blitt ødelagt, familier splittet og tusenvis av uskyldige liv har gått tapt. Mine damer og herrer,

Vi står overfor en hjerteskjærende realitet: over halvparten av det syriske folket har blitt tvunget til å forlate sine hjem på grunn av en grusom undertrykkelse som ikke bare innebærer vold og ødeleggelse, men også fengsler og fangehull hvor over to hundre tusen menn og kvinner har blitt henrettet. Dette regimet kjenner ingen nåde menn kvinner og til og med barn under ti år lider under torturpolitikken. Langvarige forhør under tortur, elektriske sjokk på følsomme kroppsdeler, overfylte celler, søvnmangel, sult og manglende tilgang til sanitære fasiliteter er bare noen av de grusomme realitetene som fangene må gjennomgå. I tillegg er spredningen av smittsomme sykdommer en vanlig trussel, spesielt på grunn av tilstedeværelsen av skadedyr som lus og lopper. Dette er bare et glimt av den uutholdelige lidelsen som det syriske folket blir påført av dette korrupte og undertrykkende regimet. Vi kan ikke være likegyldige overfor denne urettferdigheten. Vi må stå sammen i solidaritet med det syriske folket og kreve rettferdighet og frihet på deres vegne. Vi må kreve at verdens ledere tar ansvar og handler for å stoppe denne menneskelige tragedien. Vi kan ikke tillate at grusomheten fortsetter å skje i det stille mens vi ser på.

La oss heve våre stemmer i solidaritet med det syriske folket!
La oss stå sammen og kreve rettferdighet, frihet og verdighet for det syriske folket!
La oss ikke svikte dem i deres kamp for frihet og rettferdighet!!

Scroll to top